"ČUO SAM DEČIJU GRAJU, A POSLE NEKOG VREMENA..." Prvi komšija Danke opisao dan kada joj se izgubio trag
Komšije Danke Ilić, Foto: Damir Dervišagić

NESTALA DANKA ILIĆ

"ČUO SAM DEČIJU GRAJU, A POSLE NEKOG VREMENA..." Prvi komšija Danke opisao dan kada joj se izgubio trag

Rade Trajković navodi da poznaje obe porodice

Objavljeno:

Prve komšije, bračni par Trajković, koji žive u blizini pojate u Banjskom polju kod Bora gde je poslednji put viđena nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić za kojom se traga od utorka, videli su trenutak kada je majka devojčice Ivana, došla sa decom tog dana.

Rade Trajković navodi da su čuli dečiju graju, da bi im u sledećem trenutku došla dvojica policajaca koji su tragali za Dankom.

Rade Trajković navodi da poznaje obe porodice, i Ilić i Dragomirović, ali da u Banjskom polju Ivanin otac i deda imaju pojatu.

„Poznajem i jednu i drugu porodicu, ali ovde u Banjskom polju su živeli Dragomirovići, Ivanin deda. Povukli su se u Brestovac, prodali su svu stoku, prestali da se bave poljoprivredom, ali im je ovde ostala pojata. Dolaze jednom mesečno, obilaze“, navodi Trajković.

1 / 4 Foto: Nenad Kostić

Rade o kobnom danu navodi da je bio na njivi sa suprugom kada je video Ivanu.

„Tog dana smo žena i ja postavljalji foliju preko jagoda i videli smo ženu sa decom kada su stigli tamo, čuli smo dečiju graju. Posle nekog vremena, dok smo radili, ne bih znao tačno vreme, videli smo policiju kako odlazi gore i jedan automobil u kome je bio otac devojčice“, nismo znali šta se dešava.

Kako dodaje, ubrzo im je policajac prišao.

„Došla su dva policajca ii pitali nas da li smo išta videli, da li smo videli malu Danku. Posle toga smo obustavili rad i uključili se u potragu kao i svi ljudi, međutim… ništa. Sve je pregledano. Šuma je obiđena 15 puta. Nadamo se da će biti najbolji ishod“, rekao je Trajković, prvi komšija porodice nestale Danke Ilić.

1 / 4 Foto: MUP Srbije, Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Snimak nastao u trenutku nestanka

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se i snimak sa sigurnosne kamere kuće u blizini mesta na kom je nestala Danka.

Zasad nije poznato da li eventualno vozač automobila ima nekih informacija o nestanku devojčice, odnosno da li je video devojčicu s obzirom da se podudara vreme njenog nestanka i prolaska vozila.

Kuća ispred koje je snimljen automobil nalazi se na nekih stotinu metara od mesta gde je nestala Danka.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi oko 13.47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno oko 13.45 časova, a kako je njena majka izjavila. Istraga zasad ne ukazuje da li je eventualno reč o krivičnom delu ili nesreći.

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Nova / Miloš Ž. Lazić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.